Sök
0
Kundvagn

Köpvillkor

På Organic Baby jobbar vi alltid för att våra kunder ska bli helt nöjda med vår service och våra produkter. En viktig del av att handla på nätet är att man ska känna sig trygg och det är alltid en prioritet hos oss. Vi har här sammanfattat våra köpevillkor. Skulle du ha ytterligare frågor är du alltid välkommen att höra av dig till oss!

Följande allmänna villkor är tillämpliga på alla avtal som du sluter med Organic Baby AB 556836-8566, nedan kallad Organic Baby. Genom att beställa accepterar du dessa villkor oavsett om din beställning sker i webshopen eller i vår lagerbutik. Beställningar som görs av personer under 18 år bedöms enligt gällande regler för kontantköp och skall ha målsmans godkännande för beställning. Organic Baby förbehåller sig för eventuella tryckfel i text och bild samt fel i produktspecifikation på samtliga produkter i sortimentet. Vid eventuella fel i angivande av lagersaldo förbehåller sig Organic Baby rätten att korrigera detta i efterhand. Skulle detta inträffa informeras kunden om eventuellt förändrad leveranstid. För att du ska få ut det mesta av din vara bör du följa tillverkarens skötselråd. Läs mer på vår hemsida, produktens emballage eller kontakta gärna vår kundtjänst om du har frågor.

Priser och betalning


Vi reserverar oss för eventuella ändringar som fel i artikelinformationen och förbehåller oss även rätten till prisändringar utan föregående avisering.
Bilder som man ser kan ibland uppfattas annorlunda i verkligheten så  vi kan inte garantera att bild återger varans exakta utseende. Vi försöker dock att återspegla produkterna på bästa sätt. Man skall dock alltid tänka på att färger kan ses olika på olika beroende om du tittar på en platta eller en dator. Beroende på datorns färginställningar och skärmens kvalité kan ibland färger upplevas mörkare eller ljusare. 

Beställning

En beställning via internet är genomförd när du som kund mottagit en orderbekräftelse från oss. Skulle det av någon anledning vara så att vi inte kan leverera varan du beställt, återbetalar vi motsvarande belopp omgående.  
Genomförd beställning innebär att du som kund godkänner våra köpvillkor och tillåter att namn och personnummer registreras i vårt kundregister. Självklart garanterar vi att dina uppgifter är konfidentiella och kommer inte föras vidare på något sätt.

Betalning

Payson 

Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett PaysonKonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik. Payson startade 2004 i Sverige och flera miljoner personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet.
Läs mer om Payson här: www.payson.se

PayPal 

Vid order över 500kr erbjuder vi möjlighet att betala via PayPal; du kan betala med ditt kort utan ett PayPal-konto. PayPal är en globalt ledande betalningstjänst och ett tryggare och snabbare sätt att betala och ta betalt på nätet. Med PayPal kan man betala och överföra pengar utan att behöva avslöja sina betalningsuppgifter, och flexibelt välja att betala med antingen kontosaldot på PayPal eller med det kreditkort man valt att koppla till PayPal-kontot. Med PayPal-betalningar kan man också få PayPals köparskydd och säljarskydd (enligt gällande regler och villkor). Med över 169 miljoner aktiva PayPal-konton på 203 marknader och 25 valutor över hela världen bidrar PayPal till att göra global handel möjlig.

Swish 

Swish är en mobil betaltjänst som används mellan privatpersoner och från privatpersoner till anslutna företag, föreningar och organisationer. Privatpersoner som ansluter sig till Swish kopplar sitt mobilnummer till sitt bankkonto. De kan då skicka och ta emot pengar genom Swish,

samt betala till anslutna företag, föreningar och organisationer. Anslutna företag, föreningar och organisationer får ett unikt Swish-nummer som privatpersoner kan swisha till, och kan därmed erbjuda ett betalsätt där de får in betalningen direkt på sitt bankkonto.

 

Priser 

Varje vara anges med pris inklusive moms. Beroende på vara ingår moms med 25%, 12% (godis/livsmedel) eller 6% (böcker). Inga expeditionskostnader tillkommer. Utöver varans pris så kan det eventuellt tillkomma kostnader för det betalnings- och leveransalternativ du som kund själv väljer. Information om villkor samt pris för leverans och betalsätt framgår tydligt i kassan. Innan du godkänner din beställning och godkänner att du ska betala för din order kommer beställningens totalsumma tydligt att framgå. Kampanjer eller prisnedsättningar kan ske antingen direkt på produkten eller vid angivande av rabattkod i kassan. Våra kampanjer och erbjudanden gäller så lång lagret räcker eller till och med angivet slutdatum för kampanjen.

Vi förbehåller oss rätten att göra prisändringar utan någon förvarning. Vi reserverar oss även för ev. felaktigheter i prismärkningen. 

Ångerrätt, Returer & Öppet köp


Ångerrätt

Alla vår försäljning lyder under Distanshandelslagen för att du som kund ska känna dig säker och trygg med ditt köp. Det innebär att du har full returrätt i 14 dagar från det att du tagit emot din vara. För mer information kan  du läsa vidare på:
​ http://www.konsumentverket.se/lagar--regler/lagar/e-handelslagen/ 

Öppet köp

Ibland händer det att man inte är nöjd med sin vara. Om så är fallet har du rätt att returnera den inom 14 dagar.  Detta gäller från den dagen då du packat upp varan och 14 dagar framåt. För att det ska gå lättare för alla partner vill vi att du som kund kontaktar oss på info@organicbaby.se innan du returnerar varan. Hygienartiklar såsom hudvård, blöjor, nappar och bitleksaker bytes ej. 

Returer

Du som kund har alltid 30 dagars öppet köp hos Organic Baby, om varan är oanvänd och i originalförpackning. Det innebär att du inom den tiden alltid har rätt att ångra ditt köp (Distansavtalslagen) efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. En förutsättning för att öppet köp ska gälla är att varan är oanvänd och oskadad. Varor måste returneras i ursprungligt skick samt i sin oskadade originalförpackning med all märkning intakt. För vissa produkter gäller även obruten plombering. Plomberingen kan bestå i en tejp eller en förseglad påse som inte får öppnas för att returrätten ska kunna nyttjas. Ångerrätt och öppet köp gäller inte då varor inte kan återlämnas i omonterat, obrukat och oskadat skick. Observera att hygienartiklar samt livsmedel är undantagna ångerrätten och kan ej returneras.
Vi accepterar inte varor som returneras mot postförskott. Organic Baby ersätter fraktkostnaden vid köptillfället om en beställning ångras i sin helhet. Köparen betalar kostnaden för returfrakten. Behåller du delar av din order och endast delvis häver din beställning, återbetalas inte standardfrakt-kostnaden (fraktkostnaden vid köptillfället). Ej uthämtade paket som går i automatisk retur till oss, samt paket med ofullständig adress som går i retur på grund av detta debiteras gällande taxa enligt "Ej uthämtade paket, förlängd liggtid samt förändrat utlämningsställe eller mottagarnamn".

Vi rekommenderar att returen sker med Postnord varubrev eller Posten Företagspaket. Kunden står för returkostnad enligt Postnords portotabell och har ansvaret för varan till dess den har kommit oss tillhanda. Returer får inte skickas som postförskott eller frisvar.

Returadress: 
Organic Baby AB
Kronvägen 48B
175 67 Järfälla

Om du får hem en vara som är felaktig (reklamation) eller felexpedierad, betalar vi naturligtvis returfrakten. Kontakta oss innan du gör returen så hjälper vi dig. Observera att du alltid måste skicka med vårt förtryckta returformulär i returpaketet så att vi vet vem returen är ifrån. Du hittar returformuläret här >> Returformulär 

Återbetalningsskyldighet

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.

Produktansvar

Organic Baby avsäger sig allt ansvar för hur produkten används och omhändertas till köparen. Köparen har själv fullt ansvar för hur produkten används och köparen måste själv kontrollera eventuella allergier, åldersbegränsningar eller fel. Organic Baby rekommenderar alltid att produkterna används på det sätt som anges i produktinformationen på hemsidan och/eller på produkten/produktens emballage samt att de noggrant kontrolleras av vuxen innan användning.

Force Majeur

Organic Baby ansvarar inte för försenade prestationer som orsakas av omständigheter som ligger utanför Organic Babys rimliga kontroll. Vid force majeure har Organic Baby rätt till extra tid för att uppfylla sina åtaganden. Exempel på sådana omständigheter är, men är inte begränsat till strejk, terroristdåd, krig, leverantörs-, transport- eller produktionsstörningar, valutakursförändringar, myndighetsåtgärd, lagstiftning eller naturkatastrof. Om en sådan omständighet varar mer än två månader, har båda parterna rätt att säga upp avtalet utan den andra parten och/eller har rätt att få ersättning eller skyldighet att lämna ut ersättning.

TVIST

Vid en eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.